Virágsziget


Koszorúk

A végső búcsúztatásnál a koszorú kiválasztása mindig függ a temetés formájától, illetve az elhunyt személyéhez fűződő kapcsolathoz.
 

A koporsós temetés alkalmával a közvetlen hozzátartozók nagyobb méretű álló, görög, gyertya alakú, domb koszorúk közül választhatnak. Távolabbi hozzátartozók is nyugodtan vihetnek dombkoszorút vagy dekoratív tűzött koszorút a búcsúzásra. Ismertősők és barátok sírcsokrok illetve a kisebb koszorúk közül választhatnak.
A koporsót is szokás virágdísszel, úgynevezett koporsódísszel fedni. Általában a fő koszorú virágjaiból vagy az elhunyt kedvenc virágjaiból készítik.

 

Egyre többen választják a templomi temetkezést. Ide mindenképpen fenyőmentes kegyeleti koszorúkat, virágkészítményeket válaszunk. A legtöbb templomba nem is engedik a fenyős vagy dróttal készült koszorúkat bevinni. Választható vázadísz, virágtál. Távolabbi hozzátartozóknak csokortartóban tűzött sírcsokrot ajánljuk.
 

Az urnás temetés esetén is rendelhető nagyobb koszorú. Itt is ugyan azok a szabályok érvényesek, mint a koporsós temetésnél. Rendelhető urnadísz is, ugyanúgy, mint a koporsós temetésnél. Ez is a fő koszorú virágjaiból vagy az elhunyt kedvenc virágjaiból készíthető.
 

Szóró parcellás temetésnél a közvetlen hozzátartozók kérhet koszorút, virágdíszt. Távolabbi rokonok kisebb koszorút, sírcsokrot.

 

Képgaléria
nanoweb kép
nanoweb képnanoweb képnanoweb képnanoweb képnanoweb képnanoweb képnanoweb képnanoweb képnanoweb képnanoweb képnanoweb képnanoweb képnanoweb képnanoweb képnanoweb képnanoweb képnanoweb képnanoweb képnanoweb képnanoweb képnanoweb képnanoweb képnanoweb képnanoweb képnanoweb képnanoweb képnanoweb képnanoweb képnanoweb képnanoweb képnanoweb képnanoweb képnanoweb képnanoweb képnanoweb képnanoweb képnanoweb kép


Esemény naptár
Névnap emlékeztető
Ma
Menyhért, Mirjam
névnap van!
Holnap
Bence

névnap lesz!
Megosztó gombok
Megosztás

© Minden jog fenntartva.