Virágsziget


Alkalmi Csokrok

A csokrok összeállítását mindig az egyedi igénynek és alakalomnak megfelelően készítjük el

 Ünnepre, névnapra, születésnapra, ajándékba, bármi legyen is alkalom, fordulj hozzánk bizalommal

Ballagás

A ballagás egy ifjú életében nagy mérföldkő, érdemes méltóképpen megünnepelni és emlékezetessé tenni. Ballagásra bármilyen típusú virág vagy virágcsokor ajándékozható, akár egy szál, szépen feldíszített virág is, de csodálatosan a csokrok mutatnak a ballagók kezében. Praktikussági szempontokat figyelembe véve inkább a hosszúkás formájú csokrok javasolhatók, mint a kerekek sok virágból készültek. A hosszúkás csokrot a ballagó diák a karjára tudja fektetni, így kényelmesebben tud vele menni. Amennyiben merészebek vagyunk a csokor helyett nagyon jó választás lehet ma már elterjedt ballagási ruhadíszek, virágtáskák, csukló- és kardíszek ajándékozása. 

Lányok részére választhatunk akár hamvas, akár színes virágokat. A fiatalos virágcsokor színekkel, a tollakkal vagy csipkével is kifejezhető. Az élénk és a világos színek a fiatalság kifejezői. Kitűnő választás a halvány vagy púderszínű rózsa, a lisianthus, kedves tavaszi virágok, orchidea, fehér kála vagy a liliom is. Ma nagyon kedvelt a vintage és biedermeier stílus.

Fiúk inkább férfias színeket válaszunk, fehéret, zöldet, kéket vagy a vidáman színek közül a sárgát, a narancsot. Jó ötlet lehet például a kedvenc csapatának a színeiből összeállított kompozíció is. A trópusi virágok önmagukban is szépen mutatnak, de egy kis zöld növénnyel, ballagási szalaggal kiegészítve még dekoratívabb lesz. Mindenképp rusztikus, férfiasságot, erőt szimbolizáló virágokat ajánlok. Jó választás a protea, a  papagájvirág (strelitzia), a flamingó, a sötét kálák, a napraforgó, a zöld orchidea, a sárga és zöld rózsa, hortenzia, az írisz, a gerbera, a fehér szegfű, a kardvirág, a búzavirág, a különböző termések és bogyók vagy akár a szerencse bambusz.  
 
A sorban állásokat, várakozásokat elkerülendő érdemes már ezen a héten megrendelni a ballagási virágokat. A virágkötőknek is több idejük van arra, hogy együtt megbeszéljétek a kinek és milyen virágcsokrot ajándékozz. A középiskola ballagások ebben az évben az anyák napjával egyidőben van, így a virágosoknak is jóval több a munkájuk. Nem túl szerencsés az utolsó pillanatban a virágcsokrokkal foglalkozni.

  

Anyák napja

Anyák napjára valamennyi vágott virág megfelel erre a szép alkalomra, de azért mégis akadnak szempontok, amiket meg lehet fontolni a választáskor.
Az a csokor virág, amit édesanyádnak vagy a nagymamádnak adsz, kifejezi a hálát az életért, ami ő adott neked, a türelmes gondoskodásért, amellyel annyi éven át nevelgetett, és az önzetlen szeretetért, amivel megszületésed óta elhalmoz. Ebből a szempontból a legjobb választás az orgona, mert ez az áhítat, a tiszta szeretet és a hála virága. Természetesen a legfontosabb szempont a választáskor, hogy olyan virággal lepd meg anyukádat, amit kedvel, ami a legnagyobb örömet okozza neki. Ezen kívül érdemes szem előtt tartani azt is, hogy mennyire tartós a kiszemelt virág. Ebből a szempontból a liliom számít a legjobb döntésnek, de hosszan szép marad vázában a flamingó, az inkaliliom, a papagájvirág és a orchidea is. A rózsáknál viszont kérdezzünk rá mindig a boltban, hogy mennyi időt bír ki a növény, mert tartósságuk eltérő lehet. Végül pedig ne feledkezzünk meg arról sem, hogy bizonyos virágfajtákra egyesek allergiások is lehetnek, ilyen például a jácint és a gyöngyvirág. Vágott virág helyett választhatunk cserepes virágot is, a leggyakoribb választás a korall virág, mini rózsa, azálea, afrikai ibolya (személy szerint ez a kedvencem), nagyobb virágok közül a cserepes kála, liliom.

 

 

Névnap emlékeztető
Ma
Menyhért, Mirjam
névnap van!
Holnap
Bence

névnap lesz!
Esemény naptár
Megosztó gombok
Megosztás

© Minden jog fenntartva.